SAKRIJ BANER PRIKAŽI BANER
595857587.jpg
479672702.jpg

NOVI IVECO DAILY JE “Van of the Year 2015” OBJAVLjENO 25/09/2014

NOVI IVECO DAILY JE “Van of the Year 2015”

  Novi IVECO Daily treće generacije lakih dostavnih vozila je proglašen za :

“Međunarodno lako teretno vozilo 2015 godine”.

Ova godišnja nagrada je dodjeljena glasanjem 23 vodeća novinara iz najvećih međunarodnih magazine i novina koja prate dešavanja u svijetu teretnih motornih vozila. Prema riječima žirija IVECO DAILY je pobjednik zbog:

“da je napravio veliki doprinos standardu efikasnosti i održivosti transporta cestama u odnosu prema okolini i sigurnosti ljudi.”

Ova prestižna nagrada je dodjeljena na 65. Međunarodnom sajmu Teretnih vozila u Hanoveru (IIA). Ovaj sajam predstavlja najveći sajam komercijalnih i industrijskih vozila u Evropi.

Ovo je bila godina sa najvećom konkurencijom za nagradu od kada je osnovan sajam 1991. Godine. Novi IVECO DAILY je dobio 17 bodova više u odnosu na najuži izbor ostalih finalista koji su došli iz FIAT, Ford, Mercedes-Benz i Renault/Opel. Prilikom glasanja Novi Daily je pobjedio u izboru kod 23 člana žirija.

Nagradu je uručio predsjednik organizacionog odbora nagrade Jarlath Sweeney. Nagradu ispred IVECO korporacije je primio Pierre Lahutte, Iveco Brand President, koji je pri tome rekao:

“Mi smo oduševljeni zato što je naš Novi Daily dobio ovu prestižnu nagradu i priznanje. Novi Daily predstavlja veliki korak u unapređenju TCO, komforta, upravljivosti, produltivnosti i održivosti. Ovu nagradu želimo posvetiti našim kupcima koji svaki dan računaju na Daily kao na pouzdanog radnog pratioca.”

U toku traženja rješenja i potrage za efikasnošću , koja će da unaprijedi posao i povećati produktivnost korisnika, našli smo neka rješenja koja unapređuju radnu okolinu u vozilu. Jedno od tih rješenja je IVECONNECT. IVECONNECT je opremljen sa 7 inčnim monitorom osjetljivim na dodir u kojem su integisani uređaju poput: radio, CD player, iPod/iPhone, MP3 ulaz , Buetooth povezanost, AUX/video ulaz i nakraju sve to kontrolisano preko komandi smještenih na volanu. Takođe IVECONNECT DRIVE sadrži i navigacioni sistem za komercijalna vozila, pored toga jo sadrži DSE (praćenje stila vožnje) praktično kao instruktor vožnje, i DAS ( praćenje ponašanja vozača).

Ali ovo nije sve. Komfor samog vozila je veoma unapeđen i poboljšan. Vozač Novog Daily ja sada ima poboljšanu udobnost i mnogo manju buku (bolja izolacija vozačkog prostora) i unapređen i poboljšan položaj za vožnju. Sve to dovodi samo vožnju Novog Daily ja kao vožnju nekog automobile više klase. U Novom Daily ju se sada nalazi mnoštvo otvorenih i zatvorenih pregrada za odlaganje raznih stvari zavisno od njihove veličine. Dizajn i ergonomija je najbolja u svojoj klasi. Vožnja u svim spoljnim uslovima i različitim opterećenjima je veoma dobra, što dodatno podržava novi klima uređaj i mnoštvo kontrolnih prekidača koji se sada nalaze na mjestima koja su prirodna.

Tehnološke inovacije i dostignuća su u službi kupaca Novog Daily i odražavaju posvećenost Iveca na poljima održive mobilnosti što dokazuje da je Daily dostupan I u izvedbama na CNG, električni Daily…Novi Daily CNG koji je predstavljen u Hanoveru odražava jaku poziciju kao i dizel izvedba u smislu pouzdanosti, udobnosti i korisne nosivosti. Šasija napravljena za Novi Daily nije samo predviđena za dostavljače i snabdjevače, već je svojom trajnošću i robusnosti predviđena i sposobna za prevoz teških tereta . Sada su za sve šasije preuzeta rješenja koja su bila prije na modelu na CNG , koji je obezbjeđivao dosta prostora nadograditeljima. Dakle šasije su jake pouzdane, dugotrajne, fleksibine, lake za nadogradnju a opet spremne za teške terete.

Električna verzija će da izađe uskoro. Kao i dizel verzija električna verzija Novog Daily će imati kompletnu ponudu. I biće unapređena sa svim dodacima kao i dizel verzija. Dakle dolazi u kopletnom rasponu nosivosti i motora sa svim poboljšanjima koje nosi Novi Daily. Naravno biće dostupan i kao furgon i kao gradski autobus. Iveco na električni pogon se razvija od 2009. godine I kao takav je lider u ovom segment pogona. Mnogo ovakvih teretnih vozila je prodano i održavano preko IVECO ovlaštene mreže u svijetu. Novi Daily je uznapredovao i po pitanju nosivosti. Tako da će sad u ponudi biti, kao vrh ponude nosivosti, Daily sa 7,2 tona bruto nosivosti koji će imati najveću neto nosivost u klasi (preko 4,9 tona). Takođe biće ponuđeno i nekoliko različitih modela 4x4. Od prijašnjih prepoznatljivih 4x4 Daily modela je preuzeto sve ali je još dodano i to da će model IVECO Daily 35 moći da se bira sa zadnjim duplim točkovima u furgon verziji, pored verzija sa duplom kabinom i dnevnom kabinom.

IVECO Daily je “svjetsko” vozilo. Do sada je prodato preko 2,6 miliona ovih vozila u preko 11o zemalja širom svijeta. IVECO Daily se proizvodi u IVECO fabrici Suzzara , koja se nalazi blizu Mantove u Italiji. Nedavno su izvršena značajna poboljšanja u samoj fabrivci u koju je mnogo investirano.